La 15 ani, cu multe trofee naţionale şi internaţionale câştigate, Alexandru Coman este speranţa tenisului românesc masculin.

Tenismenul junior Alexandru Mihai Coman, în vârstă de 15 ani, a fost invitat la emisiunea #DORdeSPORT la Eurosport, unde a vorbit despre performanţa de a câştiga prestigioasa competiţie Eddie Herr, despre suprafaţa de joc care îi convine cel mai mult şi despre obiective şi turneele pe care doreşte să le câştige.

Djokovic din Bănie, cum mai este numit Alex, a mărturisit că doreşte să intre în posesia celor patru trofee de Mare Şlam.

În ceea ce priveşte trofeul de la celebrul „Eddie Herr International Junior Tennis Championships”, Alex a spus: „La Eddie Herr a fost foarte bine, nu am fost cu părinţii sau cu antrenorul meu, cu Alex. Am fost cu echipa ITF şi am învăţat să mă descurc singur. A fost un turneu greu, am încercat să mă adaptez la condiţiile de acolo pentru că eu venisem după o perioadă indoor şi turneul a fost outdoor. La începutul turneului nu mă gândisem că o să câştig, venisem cu gândul să ajung într-o semifinală sau o finală. Nu înseamnă că dacă am câştigat acolo o să fiu numărul 1, asta mă ajută să mă autodepăşesc. Am rămas cu picioarele pe pământ.”

Despre stilul de joc, juniorul român a mărturisit: „Din punctul meu de vedere, mă descurc mai bine pe hard, dar am avut rezultate la fel de bune şi pe zgură. Am un stil agresiv, îmi place să atac mingea, am un forehand foarte bun şi un serviciu care mă ajută să câştig punctele uşor. Îmi place să vin în faţă la voleu şi încerc să-mi impun eu stilul de joc.”

Este fascinat de trofeul de la Wimbledon, pe care l-a câştigat Simona Halep la simplu feminin: „Obiectivul meu principal este să cresc în fiecare zi ca persoană, ca jucător, să mă autodepăşesc, sunt ambiţios, ştiu ce vreau şi lupt să obţin. Să sperăm că voi ajunge numărul 1 mondial, dar ce-mi propun eu este să am un record al meu. De exemplu, Nadal a câştigat peste 10 titluri la Roland Garros. Vreau un record al meu, să nu mi-l ia nimeni. Aş vrea să câştig Wimbledon-ul. Nu am jucat niciodată pe iarbă şi cred că de asta vreau să mă impun acolo, dar eu îmi doresc să câştig toate turneele de Grand Slam.”

Alex Coman
mai 20, 2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *