Alexandru Coman vrea sa devina numarul 1 ATP pana la 25 de ani. Cine este „DJOKOVIC DIN BANIE”, juniorul laudat de Ion Tiriac?

Cel mai promitator tanar tenismen din Romania, Alexandru Coman a castigat competitia Eddie Herr, una dintre cele mai prestigioase intreceri destinate juniorilor.

Tenismenul craiovean, campion european la tenis in proba de juniori si-a respectat statutul de cap de serie numar 1 si s-a impus gratie urmatoarelor victorii:

tur 1: 6-0, 6-1 cu Easton Horricks

tur 2: 6-0, 6-1 cu George Lazarov

optimi: 6-3, 6-2 cu Diego Schtulmann

sferturi: 6-4, 2-6, 6-3 cu Fabio Nestola

semifinale: 6-1, 6-2 cu Juan Carlos Prado Angelo

finala: 6-3, 7-6(3) cu Benjamin Kreynes

Alexandru Coman: „Sper ca pana la 25 de ani sa ajung numarul 1 mondial.”


“Desi toti cei apropiati mi-au spus la plecare sa nu am asteptari foarte mari in SUA, deoarece va fi destul de dificil sa ma adaptez la fusul orar, m-am gandit tot timpul ca odata intrat pe teren voi da tot ce pot. Voiam trofeul si m-am gandit ca daca voi putea juca macar la 70-80% din nivelul meu normal, voi avea sanse sa ajung cel putin in semifinale,” 
a spus Alexandru Coman pentru tiebreak.ro.

Turneul Eddie Herr a fost castigat de-a lungul anilor de jucatori care au avut mai apoi cariere prolifice, precum Maria Sharapova, Andy Roddick sau Jelena Jankovic. Dupa Florin Mergea si Catalin Gard, Alexandru Coman devine astfel al treilea roman campion la Eddie Herr.

La varsta de 80 de ani, Ion Tiriac continua sa se intereseze in mod direct de viitorul tenisului masculin din Romania. Fostul tenismen a fost la Otopeni, unde a asistat la antrenamentul unui junior de mare perspectiva, Alexandru Coman. In legatura cu tanarul sportiv, Ion Tiriac a avut numai cuvinte de lauda.

Ion Tiriac: „Are un forehand nu de nota 10, ci de 12”

Sunt cuvintele spuse de Ion Tiriac despre Alexandru Coman, potrivit Deliei Alexandru, mama sportivului din Craiova. Delia Alexandru a mai relatat ca Ion Tiriac s-a declarat impresionat de tehnica foarte buna a tenismenului in varsta de 14 ani, spunand ca aceasta ar depasi nivelul categoriei U14.

Cine este Alexandru Coman?

Alexandru Coman a inceput sa joace tenis la varsta de patru ani si jumatate si, nu cu mult mai tarziu, a obtinut primele rezultate impresionante ale junioratului sau. A castigat Campionatele Nationale de 10 ori, impunandu-se in toate categoriile de varsta la care a participat. 

Mai mult decat atat, Alexandru Coman este campion european la tenis, categoria U14, in proba de dublu. La dublu, Coman a obtinut medalia de aur alaturi de Andrei Firaru, invingandu-i pe slovenii Matic Kriznik si Ziga Svec, scor 7-6(1), 6-2. In cadrul acelorasi Campionate Europene desfasurate in Cehia a castigat medalia de bronz, in proba de simplu.

Alexandru Coman: „Visul meu este sa fiu numarul 1 mondial si sa intru in istorie. Sper ca pana la 25 de ani sa ajung numarul 1 mondial. Cel mai mult imi place Djokovic, pentru ca nu renunta, pentru ca da totul pe teren,” a declarat Coman pentru agerpres.ro.

Alexandru Coman este fan FC Barcelona si studiaza atent matematica

Alexandru Coman performeaza satisfacator si in ceea ce priveste formarea sa educationala: la Evaluarea Nationala din acest an, Alex a obtinut nota 9.60 la romana si 9.45 la matematica.

In urma cu o luna, conform tiebreak.ro, Alexandru Mihai Coman a fost pe Camp Nou la meciul din Liga Campionilor dintre FC Barcelona si Slavia Praga, incheiat cu scor nul.

Alex Coman
decembrie 19, 2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *